Analýza vlivu energetických štítků na ceny rezidenčních nemovitostí - Máša, Petr; Podškubka, Tomáš, 1982-; Rýdlová, Barbora, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této práce je analyzovat vliv průkazu energetické náročnosti budov, známého jako energetický štítek, na ceny rezidenčních nemovitostí, přesněji bytových jednotek v České republice. Práce je zaměřena především na přiblížení problematiky energetické náročnosti budov a propojení s dopadem na ceny bytů určených k prodeji a pronájmu. Analýza je provedena na vybraných krajských městech skrze lineární regresní model, který vyhodnocuje míru vlivu zvolených proměnných na cenu za metr čtvereční výše zmíněných bytů.
Vedoucí práce: Tomáš Podškubka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses