Popisná analýza přeměn uskutečněných v České republice - Dojáček, Jaromír (2023)
Úkolem diplomové práce je analýza přeměn uskutečněných v České republice. Autor diplomové práce se zaměřil na přeměny uskutečněné v letech 2019 a 2020. První kapitola se věnuje základnímu popisu a typům přeměn. Ve druhé navazující kapitole jsou popsány základní termíny a důležité parametry, které se přeměn týkají. Třetí kapitola se věnuje empirické části práce. V této kapitole je popsán postup v rámci analýzy přiděleného vzorku přeměn, včetně důvodu vyřazení přeměn, které jsou svým charakterem odlišné. Dále na tuto část práce navazuje samotná analýza, která se zaměřuje na základní charakteristiku přeměn, jako je například typ přeměn, či počet společností účastných na přeměně. Následně navazuje analýza základních parametrů přeměny. Autor se zaměřuje také na zveřejnění základních dokumentů společnostmi a oceněním zúčastněných společností, pokud je tento proces v rámci přeměny důležitý, respektive ho přeměna ze své podstaty vyžaduje. V závěru jsou prezentovány autorem zjištěné výsledky provedených analýz.