Letecké společnosti a jejich financování v evropském kontextu - Veselý, David (2023)
Cílem této diplomové práce je poukázat na rozdílné způsoby hospodaření a přístupy k financování tradičních a nízkonákladových leteckých společností vyplývající z povahy jejich obchodních modelů. Pro účely práce byly zvoleny společnosti EasyJet plc., Ryanair Holdings plc, Lufthansa Group AG a Air France/KLM Group. K porovnání jsou využity vybrané prvky finanční analýzy a další finanční ukazatele využívané leteckými společnostmi. Práce není po formální stránce rozdělena na teoretickou a praktickou část.