Letecké společnosti a jejich financování v evropském kontextu - Veselý, David; Poborský, František; Jablonský, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této diplomové práce je poukázat na rozdílné způsoby hospodaření a přístupy k financování tradičních a nízkonákladových leteckých společností vyplývající z povahy jejich obchodních modelů. Pro účely práce byly zvoleny společnosti EasyJet plc., Ryanair Holdings plc, Lufthansa Group AG a Air France/KLM Group. K porovnání jsou využity vybrané prvky finanční analýzy a další finanční ukazatele využívané leteckými společnostmi. Práce není po formální stránce rozdělena na teoretickou a praktickou část.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses