Vývoj, význam a aplikace entertainmentu v marketingové komunikaci - Ježková, Karolína; Kubaš, Mario, 1981-; Matoušek, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
V současném hyperkonkurenčním prostředí cestovního ruchu, kde nabídka převažuje nad poptávkou a zákazníci jsou zahlceni reklamními sděleními, se stává klíčovým faktorem pro úspěch firem schopnost efektivně zaujmout a udržet pozornost zákazníků. Tato diplomová práce se zaměřuje na identifikaci a analýzu marketingových taktik, které jsou dle aktuálních poznatků a výzkumů vnímány jako nejúčinnější a vhodné v kontextu dnešní dynamické doby. Práce klade důraz především na využití zábavy v marketingové komunikaci, konkrétně prostřednictvím nástroje branded entertainment, jehož aplikace a efektivita jakožto marketingového nástroje v oblasti cestovního ruchu je v práci detailně analyzována. Práce používá kvalitativní přístup prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s manažery různých typů cestovních kanceláří, aby získala hluboký vhled do praxe a pochopila kauzalitu různých marketingových přístupů a názorů. Výzkum odhaluje klíčové aspekty, jako jsou digitalizace marketingu, vnímání potřeb zákazníků, budoucí vývoj a adaptace marketingových strategií. Dále práce analyzuje, jaký vliv má branded entertainment na úspěch firmy v cestovním ruchu, a zkoumá jeho vhodnost pro různé typy firem. Výsledky výzkumu jsou syntetizovány a aplikovány na návrh konkrétní komunikační strategie s využitém branded entertainmentu pro cestovatelskou platformu Worldee, což představuje praktickou aplikaci teoretických poznatků. Práce přináší nový pohled na využití zábavních formátů v marketingové komunikaci v kontextu cestovního ruchu a poskytuje cenné informace pro manažery a odborníky v tomto odvětví.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses