Analytická podpora CDO - Matějka, Martin (2023)
Práce se zabývá analytickou podporou role Chief Data Officer (CDO). Na základě definice typické agendy CDO navrhuje sadu metrik, které umožňují sledovat stav a výkon této agendy. Tyto metriky jsou pak využity při návrhu referenčního systému dashboardů pro agendu role CDO. Navržený systém je následně validován s řadou osob s vlastní zkušeností s výkonem této role, čehož je využito pro identifikaci dalších rozšíření tohoto systému. Z referenční povahy navrženého systému je zřejmé, že je nutné jej vždy pro účely konkrétní organizace a její aktuální situace přizpůsobit. V závěru práce je představen datový model jako klíčový přepoužitelný prvek při implementaci navrženého systému. Ten je doplněn vzorovou implementací vybraného dashboardu.