Analytická podpora CDO - Matějka, Martin; Potančok, Martin; Umlauf, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Práce se zabývá analytickou podporou role Chief Data Officer (CDO). Na základě definice typické agendy CDO navrhuje sadu metrik, které umožňují sledovat stav a výkon této agendy. Tyto metriky jsou pak využity při návrhu referenčního systému dashboardů pro agendu role CDO. Navržený systém je následně validován s řadou osob s vlastní zkušeností s výkonem této role, čehož je využito pro identifikaci dalších rozšíření tohoto systému. Z referenční povahy navrženého systému je zřejmé, že je nutné jej vždy pro účely konkrétní organizace a její aktuální situace přizpůsobit. V závěru práce je představen datový model jako klíčový přepoužitelný prvek při implementaci navrženého systému. Ten je doplněn vzorovou implementací vybraného dashboardu.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet