Využitelnost elektrických kamionů v silniční nákladní dopravě - Hanispák, Lukáš; Novák, Radek, 1960-; Šetelík, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato práce poskytuje čtenáři pohled na možnosti a fungování silniční nákladní přepravy v kombinaci s využitím elektrických nákladních vozidel. Práce se zabývá popisem pohonů využívaných v silniční nákladní dopravě. Největší důraz je věnován BEV nákladním vozidlům. Čtenář najde informace nejen o vybraných modelech vozidel, které jsou v nabídkách vybraných výrobců, ale také například možnostech dobíjení těchto vozidel. Významnou částí práce jsou nákladové kalkulace, které dávají do kontrastu náklady na provozování konvenčních a plně elektrických nákladních vozidel. V závěru práce je odprezentován scoringový nástroj, který byl využit pro vytipování stávajících vozidel z flotily HOPI, která by bylo možné potenciálně nahradit vozidly elektrickými.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses