Ekonomické základy práva - Jiří, Blažek (Wolters Kluwer, 2020)
Učebnice Ekonomické základy práva je skvělým propojením základních informací z oblasti práva a ekonomie. Už v úvodu je vysvětlen dlouhodobý vztah, který mezi oběma odvětvími panuje a zároveň důležitost, proč by studenti těchto oborů měli ovládat aspoň základy oboru druhého. Kromě obecných informací o vztahu ekonomie a práva zde čtenáři najdou i kapitoly o jednotlivých formách ekonomicky činných subjektů, kapitolu věnující se účetnímu pohledu a auditu, financování a úroku (kdy by tato kapitola mohla sloužit i jako základ pro správné/odpovědné finanční chování), kapitolu vysvětlující daně, management a marketing, pracovně právní problematiku a na závěr kapitolu o ukončení činnosti, insolvenci a likvidaci. Kniha je zpracovaná velmi přehledně a věcně. Autoři (odborníci na jednotlivá témata) počítali s tím, že bude kniha sloužit především jako učebnice, díky které čtenáři pochopí úplné základy, vztahy mezi jednotlivými odvětvími a jejich propojení.