Komparace online způsobu zakládání obchodní společnosti v zemi EU a v České republice - Burešová, Petra; Přibil, Jiří, 1977-; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Tato práce se zabývá komparací zakládání obchodních společností online formou v Estonsku a v České republice. Cílem práce je porovnat, jaké byly podmínky při zakládání těchto systémů, jak systém v současné době pracuje a jaké jsou se založením obchodní společnosti náklady. Práci jsem zpracovala na základě odpovědí na otázky, které jsem poslala respondentům z obou států. V průběhu zpracování této práce a zpracování jednotlivých odpovědí jsem zjistila velké rozdíly mezi nastavením státní správy v online prostředí v Estonsku a České republice. V Estonsku se jedná o velice komplexní a propracovaný systém, který je přijímán a využíván většinou obyvatelstva, v případě České republiky můžeme mluvit o systému, který byl úspěšně zaveden, je používán, ale v rámci kompletní digitalizace je dost izolován.
Vedoucí práce: Jiří Přibil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses