Audit účetní závěrky vybrané společnosti se zaměřením na odvětví nemovitostí - Havrila, Tomáš; Vácha, Petr; Mužátková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zabývá auditem účetní závěrky nemovitostních společností. V teoretické části práce je na úvod přiblížena podstata fungování nemovitostních společností a následně je popsáno prostředí, ve kterém tyto společnosti působí. Další část práce je zaměřena na detailní popis procesu auditu především v návaznosti na Mezinárodní standardy pro Audit. Následně je prostor věnován specifikům auditu nemovitostních společností a souvisejícím vybraným účetním a ekonomickým otázkám. V praktické části práce je popsán audit účetní závěrky nemovitostní společnosti se zaměřením na testování oblastí specifických pro tento typ společností.
Vedoucí práce: Petr Vácha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses