Ex post evaluace projektů financovaných z fondů EU realizovaných městem Hluboká nad Vltavou - Chrastilová, Marie (2023)
Bakalářská práce se zabývá ex post evaluací projektů, které byly realizovány městem Hluboká nad Vltavou a financovány z fondů Evropské unie v plánovacím období 2014-2020. Práce se zaměřuje především na tři konkrétní projekty, jejich výzvy a administrativní náročnost, realizaci a naplněnost indikátorů, udržitelnost. Zda byly uskutečněny v souladu s potřebami obce a se Strategickým plánem. Úvodní teoretická část se věnuje regionální politice a jejím vývojovým etapám, dále vymezení pojmu evaluace a samosprávě města Hluboká nad Vltavou, jejímu Strategickému a Akčnímu plánu. V druhé, praktické části, se detailně zaobírá třemi projekty, které město uskutečnilo, jejich projektovým výzvám, realizaci a následně hodnocení dopadů. Zaměřuje se na stanovené indikátory, udržitelnost a soulad s potřebami obce.