Analýza reportingu o udržitelném rozvoji na příkladu konkrétních organizací z odvětví maloobchodu - Bekrová, Karolína (2023)
Diplomová práce se zabývá analýzou reportingu o udržitelném rozvoji společností z oblasti maloobchodu, které se specializují na prodej potravin. Jedním z cílů práce je zmapování českého trhu, určení nejvýznamnějších subjektů a analýza jejich způsobu reportingu o nefinančních informací. Druhý cíl práce spočívá v zhodnocení a následné komparaci kvantitativní a kvalitativní obsahové analýzy maloobchodních společností z českého trhu, které sestavují samostatné zprávy o udržitelnosti podle standardů GRI, s jejich sesterskými slovenskými společnostmi. Konkrétně se jedná o český Lidl a Kaufland a slovenský Lidl a Kaufland.