Analýza reportingu o udržitelném rozvoji na příkladu konkrétních organizací z odvětví maloobchodu - Bekrová, Karolína; Petera, Petr, 1976-; Wagner, Jaroslav, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá analýzou reportingu o udržitelném rozvoji společností z oblasti maloobchodu, které se specializují na prodej potravin. Jedním z cílů práce je zmapování českého trhu, určení nejvýznamnějších subjektů a analýza jejich způsobu reportingu o nefinančních informací. Druhý cíl práce spočívá v zhodnocení a následné komparaci kvantitativní a kvalitativní obsahové analýzy maloobchodních společností z českého trhu, které sestavují samostatné zprávy o udržitelnosti podle standardů GRI, s jejich sesterskými slovenskými společnostmi. Konkrétně se jedná o český Lidl a Kaufland a slovenský Lidl a Kaufland.
Vedoucí práce: Petr Petera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses