Účetní a daňové souvislosti využívání dlouhodobého majetku v České republice - Roháriková, Dominika; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Předmětem této diplomové práce je vymezení definice dlouhodobého majetku z účetního a daňového pohledu v České republice. První dvě kapitoly jsou zaměřené na teorii. Vycházejí z českých právních předpisů a z tematické odborné literatury. První kapitola se kromě vymezení definice dlouhodobého majetku zabývá i jeho životním cyklem – pořízením, oceněním, udržováním a vyřazením. Účetní a daňové odpisování je dopodrobna rozebráno v druhé kapitole práce. Na praktickou část je zaměřena třetí kapitola, ve které jsou analyzovány odpisové plány reálné účetní jednotky. K odpisovým plánům jsou navržena doporučení, která jsou následně aplikována do současných odpisových plánů pomocí přepočtů. Výsledkem je porovnání a zhodnocení současného odpisového plánu a příslušného doporučení.
Vedoucí práce: Jaroslava Janhubová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses