Využití wearables v životním pojištění - Marhanová, Linda (2023)
Diplomová práce se zaměřuje na využití moderní technologie wearables v oblasti životního pojištění. Cílem práce je popsat využití této technologie v životním pojištění a detailněji popsat její výhody a omezení z hlediska klientů i pojišťoven. V práci budou nejprve vysvětleny teoretické základy pojmu wearables a poté budou představeny i různé druhy těchto zařízení. Práce se také zaměří na současné využití těchto nositelných zařízení na pojistném trhu, jak u nás v České republice, tak i z celosvětové perspektivy. Bude prozkoumáno, jaké jsou aktuální trendy využívání této moderní technologie v oblasti pojištění a jak se tato technologie promítá do pojistných produktů a služeb. Součástí této práce bude i rozhovor s produktovým manažerem o možnostech nového pojistného produktu, který by byl založen na využití technologie wearables a mohl by být úspěšně implementován na českém pojistném trhu. V této práci také prezentuji svůj individuální pohled na potenciální úpravu produktu s využitím wearables v rámci životního pojištění ČSOB pojišťovny a.s.