Komparace účetnictví a výkaznictví v ČR a v Norsku - Teichmanová, Barbora (2023)
Obsahem diplomové práce je komparativní analýza účetnictví a výkaznictví v ČR a Norsku. Teoretická část se zaměřuje na legislativní úpravy účetnictví, účetní zásady, účetní výkaznictví a regulace v obou vybraných zemí. Na základě zjištěných rozdílů se praktická část zabývá zkoumáním, zda tyto odlišnosti mají dopad na obsah a způsob sestavování účetních závěrek. Účelem komparace je hlubší pochopení účetních systémů těchto dvou zemí.