Komparace účetnictví a výkaznictví v ČR a v Norsku - Teichmanová, Barbora; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Obsahem diplomové práce je komparativní analýza účetnictví a výkaznictví v ČR a Norsku. Teoretická část se zaměřuje na legislativní úpravy účetnictví, účetní zásady, účetní výkaznictví a regulace v obou vybraných zemí. Na základě zjištěných rozdílů se praktická část zabývá zkoumáním, zda tyto odlišnosti mají dopad na obsah a způsob sestavování účetních závěrek. Účelem komparace je hlubší pochopení účetních systémů těchto dvou zemí.
Vedoucí práce: Marcela Zárybnická Žárová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses