Private Equity strategie na českém trhu - Pham Minh, Dung; Pham, Hoang Long; Huňáček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá komplexní analýzou private equity prostředí v České republice s cílem nalezení potenciálně optimální rizikově vyvážené investiční strategie. Analýza je provedena ze dvou úhlů pohledu. Prvním pohledem je analýza lokální investiční aktivity a lokálně působících private equity investorů s ohledem na jejich investiční strategie. Druhým pohledem je analýza české podnikové sféry za účelem nalezení optimální investiční strategie zaměřené na konkrétní podnikové segmenty. Na závěr diplomové práce je provedena ilustrativní leveraged buy-out analýza vybrané společnosti, jež odpovídá zvolené investiční strategii.
Vedoucí práce: Hoang Long Pham
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses