Analýza nákladů v zemědělském podniku - Kunášková, Denisa; Šoljaková, Libuše; Petera, Petr, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu nákladů zvoleného zemědělského podniku. Primárním cílem je sestavit kalkulace vlastních nákladů pšenice a řepky ozimé, které tvoří zásadní část jeho produkce. Dílčím cílem je porovnání výsledných hodnot kalkulací s republikovými výsledky zveřejněnými Ústavem zemědělské ekonomiky a informací. Práce má sloužit jako zdroj informací a může být využita i jako nástroj při rozhodování a plánování podniku. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je na základě poznatků získaných z odborné literatury popsáno manažerské účetnictví v oblasti zemědělství, členění nákladů klíčové k pochopení problematiky a samotné metody kalkulace nákladů. V praktické části jsou aplikovány poznatky z teorie, a díky interním informacím jsou sestaveny kalkulace výkonů vlastní produkce. V závěru dochází ke shrnutí klíčových poznatků a uvedení možných návrhů na zlepšení.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses