Provedení restrukturalizace : odštěpení vs. prodej části obchodního závodu (případová studie) - Kohaniová, Ivana; Pospíšil, Jiří, 1988-; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá přeměnami obchodních společností se zaměřením na prodej obchodního závodu a rozdělení odštěpením. Hlavním cílem práce je porozumění odlišným charakteristikám těchto restrukturalizací a jejich zobrazení na příkladu konkrétní společnosti v praxi. Diplomová práce se nejprve věnuje teoretickým základům prodeje obchodního závodu a rozdělení odštěpením z účetního a daňového hlediska. Následně jsou tyto restrukturalizace v praktické části analyzovány na příkladu společností Mercedes-Benz Trucks Česká republika s.r.o. a Mercedes-Benz Praha s.r.o.. Také je vyhodnocena správnost výběru restrukturalizace, která byla ve skutečnosti provedena.
Vedoucí práce: Jiří Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses