Měření výkonnosti a odměňování ve vybrané společnosti - Uríková, Natália (2024)
Diplomová práce se zabývá komplexní analýzou teoretických přístupů a praktickým měřením výkonnosti podniku s důrazem na jeho systém odměňování. Cílem je prozkoumat vliv odměňování zaměstnanců na jejich motivaci, a tím i na celkovou efektivnost firmy. Teoretická část je věnována pojmům výkonnosti, motivace a odměňování, zatímco praktická část se podrobně zabývá metodami měření výkonnosti s hlavním zaměřením na finanční ukazatele a Balanced Scorecard. Součástí práce je také zhodnocení současného systému odměňování a jeho efektivity na základě průzkumu spokojenosti zaměstnanců a postojů vedení. Přínosem práce je především poskytnutí kompletního pohledu na vztah mezi odměňováním, motivací a výkonností s cílem identifikovat možnosti zlepšení těchto aspektů v konkrétním podniku.