Uplatnění DPH při dovozu malých zásilek - Jančová, Nikol; Zídková, Hana; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá posouzením efektivity systému zdanění dovozu malých zásilek do Evropské unie. Práce je zaměřena na zjištění nedostatků u stávajícího systému a zda nové řešení, které vyplývá ze změny Směrnice Evropské komise bude efektivnější. V současné době existuje rozdíl mezi domnělým dodáním zboží a domnělým poskytnutím služby a do budoucna má být tento rozdíl odstraněn. Kvůli dobrovolnému využívání režimu jednoho správního místa pro dovoz není zamezeno vícenásobné registraci k dani z přidané hodnoty. Na modelových příkladech budou ilustrovány změny, které mají přispět ke sjednocení pravidel pro dovážené zboží.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses