Hospodaření obcí s energiemi - Kohút, Daniel; Sedmihradská, Lucie; Gotvald, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce systematicky zkoumá možnosti úspor ve veřejném sektoru v České republice prostřednictvím snižování nákladů na elektrickou energii. Vedlejším efektem je poskytnutí náhledu do energetického systému a definice klíčových pojmů v energetickém sektoru. Cílem diplomové práce je představit různé varianty státní podpory ve formě dotací na energeticky úsporné projekty a na příkladu investic do veřejného osvětlení zhodnotit efekt, které mají na snižování výdajů na elektrickou energii. Práce se podrobně věnuje neinvestičním a investičním projektům, s důrazem na analýzu investic do veřejného osvětlení. Tato analýza zahrnuje vzorek více než 400 obcí v období 2017-2023 a zkoumá vliv na snižování nákladů na elektrickou energii.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses