Vývoj neživotního pojištění na českém pojistném trhu - Kotyzová, Eliška; Ducháčková, Eva, 1958-; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá vývojem neživotního pojištění na českém pojistném trhu. V úvodu je zaměřena na přehled a analýzu jednotlivých druhů neživotního pojištění a popisuje jeho produkty. Věnuje se dále faktorům, které ho ovlivňují i ukazatelům jeho úrovně. Vývoj neživotního pojištění v období od roku 2000 do 1. čtvrtletí 2023 je analyzován v určitých ukazatelích i faktorech a je zde také část zabývající se trendy neživotního pojištění. V práci je také věnována pozornost klíčovým oblastem pojistných podmínek vybraných pojišťoven a také je zde ukázán v příkladech možný postup při výběru optimálního pojistného produktu klientem, specificky u havarijního pojištění a pojištění domácnosti. U těchto pojištění jsou nastíněny změny ohledně jejich vývoje s výhledem do budoucnosti.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses