Externí konfirmace v auditu - Fišerová, Zuzana; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zaměřuje na auditní proces získávání a hodnocení důkazních informací prostřednictvím konfirmačních dopisů. Práce je rozdělena do tří částí, a to na teoretickou část zaměřenou na vymezení auditu, na teoretickou část zabývající se externími konfirmacemi a na praktickou část. Úvodní část definuje audit účetní závěrky včetně historického vývoje auditu a stručně popisuje auditní fáze procesu. Druhá část práce charakterizuje externí konfirmace a jejich jednotlivé druhy. Následuje popis procesu získávání externích konfirmací a vyjádření možných způsobů výběru vzorků. Praktická část se zabývá aplikací procesu externích konfirmací na konkrétním příkladu a závěr diplomové práce se věnuje konfirmačním podvodům a jejich nejčastějším způsobům, jak auditované společnosti obcházejí proces potvrzení třetí nezávislou stranou.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses