Historie centrálního bankovnictví ve Spojeném království (UK) - Hotť, Petr (2024)
Práce v ucelené podobě popisuje historii anglického bankovnictví a jeho pozdějšího vývoje ve Spojeném království s důrazem na související historii centrálního bankovnictví reprezentovaného Bank of England. Nedílnou součástí práce je i popis historických souvislostí rozvoje používání mincí a bankovek na území Spojeného království. Práce také stručně představuje funkce, strukturu a priority současné Bank of England.