Smlouvy o spolupráci obcí s developery jako zdroj příjmů rozpočtu - Pavlovič, Tomáš; Sedmihradská, Lucie; Hulínský, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou uzavřených smluv o spolupráci mezi obcí a developery a jejich vlivem na rozpočet vybraných obcí. Cílem práce je zanalyzovat uzavřené smlouvy o spolupráci vybraných obcí na jejichž území je realizována výstavba developerských projektů, určit použité finanční i nefinanční nástroje obcí z uzavřených smluv a stanovit odhad výnosnosti daně z nemovitých věcí plynoucí z pozemků developerského projektu. Dále na základě zkušeností z analýzy navrhnout doporučení k použití finančních i nefinančních nástrojů při uzavírání smlouvy s developerem se zájmem na území vybrané obce realizovat developerský projekt.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses