Daňové souvislosti vysílání zaměstnanců do České republiky - Vostřák, Lukáš (2024)
Tato diplomová práce se zabývá zdaněním mezinárodních zaměstnaneckých struktur v kontextu daní z příjmů a okrajově i z pohledu pojistného na sociální zabezpečení a zdravotní pojištění. Cílem práce je identifikovat daňové dopady vysílání pracovníků do České republiky a provést jejich komparaci pro jednotlivé vysílací struktury. Úvodní část se věnuje obecným pravidlům zdanění mezinárodního zaměstnání. Další části se zaměřují na konkrétní formy vyslání do České republiky a jejich daňové dopady pro zaměstnance i zaměstnavatele, a to včetně procesních a administrativních povinností. Poslední kapitola sumarizuje stanovené daňové dopady, provádí jejich komparaci pro jednotlivé struktury a demonstruje rozsah dopadů na případových studiích.