Daňové souvislosti vysílání zaměstnanců do České republiky - Vostřák, Lukáš; Tepperová, Jana; Mareš, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá zdaněním mezinárodních zaměstnaneckých struktur v kontextu daní z příjmů a okrajově i z pohledu pojistného na sociální zabezpečení a zdravotní pojištění. Cílem práce je identifikovat daňové dopady vysílání pracovníků do České republiky a provést jejich komparaci pro jednotlivé vysílací struktury. Úvodní část se věnuje obecným pravidlům zdanění mezinárodního zaměstnání. Další části se zaměřují na konkrétní formy vyslání do České republiky a jejich daňové dopady pro zaměstnance i zaměstnavatele, a to včetně procesních a administrativních povinností. Poslední kapitola sumarizuje stanovené daňové dopady, provádí jejich komparaci pro jednotlivé struktury a demonstruje rozsah dopadů na případových studiích.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses