Elektromobilita v Třeboni a její možnosti zavedení - Dvořák, Miroslav (2024)
Cílem této práce je vypracovat možnost efektivního zavedení elektromobility se zaměřením na finanční pobídky, rozvoj nabíjecí infrastruktury a integraci s obecným územním plánováním. Metoda zahrnuje analýzu problému a cíle města s ohledem na potřeby obyvatelstva, turistů a spolupráci s firmami. Práce navrhuje konkrétní kroky na podporu elektromobility včetně posílení identity města. Výsledek práce ukazuje implementaci jedné z efektivních variant řešení, která zdůrazňuje význam flexibilního plánování a adaptace technologického rozvoje a strategií v souladu s potřebami obyvatelstva.