Analýza míry využití technologií v oblasti dopravy, bydlení a životního prostředí ve vybraných městech - Dyo, Igor (2024)
Cílem diplomové práce "Analýza využití technologií v oblasti dopravy, bydlení a život-ního prostředí ve třech vybraných městech" je prozkoumat integraci a dopad chytrých technologií v těchto oblastech. Tato diplomová práce zaměřuje se na to, jak tyto techno-logie přispívají k udržitelnému rozvoji měst. Metodika zahrnuje přehled literatury a analýzu sekundárních dat týkajících se technologií chytrých měst v Praze, Vídni a Var-šavě. Prace porovnává implementaci a efektivitu těchto technologií v jednotlivých měs-tech s využitím mezinárodních indexů chytrých měst. Závěry poskytují náhled na silné a slabé stránky jednotlivých měst při zavádění chytrých technologií a nabízejí doporu-čení pro zlepšení a budoucí směry výzkumu v oblasti rozvoje chytrých měst.