Význam kolaterálu v rámci řízení rizika protistrany - Panáková, Patrícia; Brůna, Karel, 1973-; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce na téma „Význam kolaterálu v rámci řízení rizika protistrany“ toto téma představuje zejména pohledem maržového mechanismu. Hlavním cílem práce je vysvětlit a demonstrovat, jak může být kolaterál aplikován v rámci řízení rizika protistrany. Na aplikaci maržového mechanismu v rámci OTC IRS swapu je demonstrován způsob fungování variační marže, iniciační marže a provázání na vzniklou expozici. V rámci toho jsou vysvětleny teoretická východiska rizika protistrany i fungování v praxi.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses