Dynamický stochastický model celkovej rovnováhy s heterogennými očakávaniami pre malú otvorenú ekonomiku - Kohút, Igor; Quang, Tran Van; Kodera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou DSGE modelov, kde sa snaží poskytnúť ucelený chornologický prehľad ich vývoja od modelov, ktoré im predchádzali po súčasné verzie a problémy DSGE modelov vrátane prehľadu literatúry a predovšetkým sa sústredí na problém heterogénnych očakávaní agentov v ekonomike, čo je rozdiel od štandardných modelov DSGE, ktoré predpokladajú, že agenti vytvárajú racionálne očakávania. V praktickej časti je vytvorený nový keynesiánsky model DSGE s heterogénnymi očakávaniami malej otvorenej ekonomiky so simuláciou impulz response na konci a porovnaním vytvoreného modelu so štandardným modelom DSGE.
Vedoucí práce: Van Quang Tran
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses