Finanční analýza komerčních pojišťoven - Dutá, Kateřina (2024)
Předmětem této bakalářské práce je finanční analýza komerčních pojišťoven, pro niž byla vybrána společnost Kooperativa a ČSOB pojišťovna. Tato analýza je provedena za pomocí finančních nástrojů a s využitím výročních zpráv a zpráv SFCR uveřejněných na webových stránkách společností. Po zpracování této analýzy bude posouzena finanční situace ve sledovaných podnicích za období 2018 až 2022. První kapitoly jsou zaměřeny na základní teoretické poznatky při zpracovávání analýz v pojišťovacích společnostech. Následně jsou tyto poznatky aplikovány v praktické části, kde pomohly ke stanovení finančních výsledků podniků.