Finanční analýza komerčních pojišťoven - Dutá, Kateřina; Pýcha, Mikuláš; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Předmětem této bakalářské práce je finanční analýza komerčních pojišťoven, pro niž byla vybrána společnost Kooperativa a ČSOB pojišťovna. Tato analýza je provedena za pomocí finančních nástrojů a s využitím výročních zpráv a zpráv SFCR uveřejněných na webových stránkách společností. Po zpracování této analýzy bude posouzena finanční situace ve sledovaných podnicích za období 2018 až 2022. První kapitoly jsou zaměřeny na základní teoretické poznatky při zpracovávání analýz v pojišťovacích společnostech. Následně jsou tyto poznatky aplikovány v praktické části, kde pomohly ke stanovení finančních výsledků podniků.
Vedoucí práce: Mikuláš Pýcha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses