Deskriptivní analýza přeměn uskutečněných v České republice - Šach, Marek; Pospíšil, Jiří, 1988-; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá přeměnami obchodních společností provedenými v České republice. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část, kterou práce začíná, přibližuje jednotlivé druhy přeměn, relevantní zákony, obecné náležitosti provedení přeměny a účetní a daňová specifika. V praktické části je analyzovaný vzorek přeměn zveřejněných v obchodním věstníku v letech 2016 a 2017. V jeho rámci byly shromažďovány informace o druhu přeměny, počtu účastníků, stanovení klíčových dnů, vykazování účetních položek a další. Takto získané informace jsou srovnány mezi sebou, s cílem přiblížit, jak ve skutečnosti přeměny probíhají a zjistit, jestli se shodují s informacemi z teoretické části. Na závěr praktické části jsou pak přiblíženy vybrané přeměny, které se nějakým způsobem vymykají ze zbytku, ať už svojí neobvyklostí, nebo rozporem s platnou legislativou.
Vedoucí práce: Jiří Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses