Systémově významné banky - Urbanová, Veronika (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou systémově významných bank, a to na globální i lokální úrovni. Popisuje historický vývoj, který přispěl k dnešní podobně regulace systémově významných bank. Tato regulace je následně ukázána na 2 významných bankách – na globální úrovni Société Générale a na té lokální Komerční bance. Dále se práce věnuje přístupu k regulaci na území Evropské Unie a USA a v neposlední řadě také ukazatelům MREL a TLAC.