Systémově významné banky - Urbanová, Veronika; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou systémově významných bank, a to na globální i lokální úrovni. Popisuje historický vývoj, který přispěl k dnešní podobně regulace systémově významných bank. Tato regulace je následně ukázána na 2 významných bankách – na globální úrovni Société Générale a na té lokální Komerční bance. Dále se práce věnuje přístupu k regulaci na území Evropské Unie a USA a v neposlední řadě také ukazatelům MREL a TLAC.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses