Oceňování strukturovaných dluhopisů - Ryazantseva, Natalia; Stádník, Bohumil; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato práce se snaží představit metodiku oceňování strukturovaných dluhopisů. Ilustrativně je vybrán jeden strukturovaný dluhopis, jenž umožňuje předčasné ukončení na základě výkonnosti podkladového akciového instrumentu. Práce se odvíjí ve třech segmentech, přičemž úvodní část se soustředí na definici strukturovaných produktů, zejména dluhopisů, jejich historii a současné trendy. Následující kapitola vymezuje metodiky oceňování, simulací podkladových aktiv a objasňuje odhad parametrů nezbytných pro stanovení jejich hodnoty. Závěrečná kapitola zahrnuje ocenění výše uvedeného dluhopisu, hloubkovou analýzu vlivů parametrů na jeho ocenění a srovnávací posouzení odvozené hodnoty s tržní referenční hodnotou.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses