Finanční řízení čerpací stanice v období tzv. pandemie Covid 19 v České republice - Kavacká, Katarína; Čevela, David; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá finančním řízením čerpacích stanic nejmenované společnosti v období pandemie Covid-19 na základě skutečných výsledků. Cílem práce je zanalyzovat a vyhodnotit profitabilitu třech skupin čerpacích stanic ve sledovaném období 2019-2022, dále je na základě výsledků mezi sebou porovnat a identifikovat příčiny změn ve vývoji ziskovosti. V rámci teoretické části je načrtnutá podstata franšízingu, představení a situace na trhu pohonných hmot a vývoj spotřeby pohonných hmot v ČR ve sledovaném období a rovněž i přehled protipandemických opatření a podpůrných vládních programů pro podnikatelské subjekty. Současně je v této části představená analyzovaná společnost. V analytické části jsou data zpracované do zjednodušeného výkazu zisků a ztrát, který poskytne čtenáři přehled o finančním řízení dané skupiny během pandemie. Následuje komparace skupin, na základě které bylo zjištěno, že právě poloha čerpací stanice ovlivňovala její profitabilitu ve sledovaném období.
Vedoucí práce: David Čevela
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses