Pohledávky a závazky v konsolidované účetní závěrce : účtování, vykazováni a audit - Khudenkikh, Daria; Purina, Marina; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Daná diplomová práce se zabývá problematikou pohledávek a závazků v konsolidované účetní závěrce z hlediska účtování, vykazování a auditu. Práce je zaměřena na konsolidaci z hlediska českého účetnictví. Práce je rozdělena do několika částí, a to následujícím způsobem. První část má za cíl popsat teorii pohledávek a jejich vykazování v účetní závěrce. Dále bude zaměřeno na závazky. Následná část se věnuje konsolidované účetní závěrce a přibližuje specifika, která jsou pro konsolidovanou účetní závěrku typická. Poslední část teoretické části je zaměřena na audit konsolidací, roli skupinového auditora a auditora složek, přibližuje jednotlivé fáze auditu konsolidovaných účetních závěrek. Praktická část se bude věnovat aplikaci získaných teoretických poznatků v praxi. V závěru budou zhodnoceny výsledky diplomové práce a popsaná míra dosažení stanoveného cíle. Důraz bude kladen na důležitost správné eliminace vzájemných vazeb v konsolidaci, její následný audit a zodpovědnosti skupinového auditora.
Vedoucí práce: Marina Purina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses