Analýza vybraných bankovních akcií na trhu USA a Kanady - Vašák, Petr (2024)
Cílem této diplomové práce je fundamentální analýza čtyř bankovních akcií JP Morgan, Bank of America, Royal Bank of Canada a Toronto Dominium Bank. Na jejím základě je odvozeno investiční doporučení. Fundamentální analýza je rozdělena na tři části – globální, odvětvová a firemní. V globální fundamentální analýze se zabývám makroekonomickou situací a vývojem základních makroekonomických ukazatelů v USA a Kanadě. V odvětvové analýze zkoumám charakteristiky bankovnictví USA a Kanady a vývoj základních odvětvových ukazatelů. Ve třetí části využiji několik ohodnocováních modelů k výpočtu vnitřní hodnoty akcií a porovnám ji s tržní cenou.