Analýza vybraných bankovních akcií na trhu USA a Kanady - Vašák, Petr; Veselá, Jitka; Tománek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Cílem této diplomové práce je fundamentální analýza čtyř bankovních akcií JP Morgan, Bank of America, Royal Bank of Canada a Toronto Dominium Bank. Na jejím základě je odvozeno investiční doporučení. Fundamentální analýza je rozdělena na tři části – globální, odvětvová a firemní. V globální fundamentální analýze se zabývám makroekonomickou situací a vývojem základních makroekonomických ukazatelů v USA a Kanadě. V odvětvové analýze zkoumám charakteristiky bankovnictví USA a Kanady a vývoj základních odvětvových ukazatelů. Ve třetí části využiji několik ohodnocováních modelů k výpočtu vnitřní hodnoty akcií a porovnám ji s tržní cenou.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses