Finanční analýza společnosti ČSOB a.s. - Hadzheha, Nataliia (2024)
Diplomová práce zkoumá finanční analýzy Československé obchodní banky v období 2007-2022. Práce začíná představením bankovní společnosti, která bude v průběhu hodnocena. Dále čtenář muže porovnat postavení sledované banky na českém trhu. Následně bude provedena analýza aktiv, pasiv a výkazu zisků a ztrát. Budou spočítané poměrové ukazatele jako například návratnost vlastního kapitálu, kapitálová přiměřenost a taky čtenář může zjistit, jak ČSOB splňuje regulatorní požadavky. Druhá část práce se pak věnuje srovnání ČSOB s bankami patřícími pod KBC Group. Poslední kapitola se bude věnovat prognóze vývoje finanční výkonnosti ČSOB. Závěrem této práce bude stručná rekapitulace provedené analýzy a zhodnocení ekonomické situace Československé obchodní banky.