Finanční analýza společnosti ČSOB a.s. - Hadzheha, Nataliia; Radová, Jarmila; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce zkoumá finanční analýzy Československé obchodní banky v období 2007-2022. Práce začíná představením bankovní společnosti, která bude v průběhu hodnocena. Dále čtenář muže porovnat postavení sledované banky na českém trhu. Následně bude provedena analýza aktiv, pasiv a výkazu zisků a ztrát. Budou spočítané poměrové ukazatele jako například návratnost vlastního kapitálu, kapitálová přiměřenost a taky čtenář může zjistit, jak ČSOB splňuje regulatorní požadavky. Druhá část práce se pak věnuje srovnání ČSOB s bankami patřícími pod KBC Group. Poslední kapitola se bude věnovat prognóze vývoje finanční výkonnosti ČSOB. Závěrem této práce bude stručná rekapitulace provedené analýzy a zhodnocení ekonomické situace Československé obchodní banky.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses