Zdravotní pojištění cizinců - Marozik, Hanna (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na zdravotní pojištění cizinců v České republice s důrazem na monopol PVZP v letech 2021-2023. Analýza hodnotí dopady tohoto monopolu na dostupnost a kvalitu zdravotního pojištění pro cizince. Hlavním cílem je zhodnotit účinnost a vliv monopolu na trhu zdravotního pojištění, s důrazem na poslední novely v legislativě. Výsledky naznačují, že i přes zavedení monopolu nebyly otázky týkající se pojištění cizinců úplně vyřešeny; nicméně, po novém legislativním zásahu se situace významně zlepšila.