Okamžité platby pohledem českých klientů a bank - Frydrych, Matěj; Dvořák, Michal; Pour, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se zabývá mezibankovním platebním stykem a možnosti placení pomocí okamžitých plateb. V jednotlivých kapitolách je vysvětleno, co taková okamžitá platba znamená, kdy začaly být poprvé dostupné na českém trhu a diference od plateb odlišných. Téma je zvláště relevantní kvůli probíhající debatě v rámci Evropské unie ohledně zavedení regulace, která by nařizovala bankám poskytovat pro své zákazníky tyto druhy plateb v euru za přiměřený poplatek. V práci jsou diskutovány náklady na provedení těchto plateb a případné poplatky přenášené na klienty. Dále je pomocí dotazníkového šetření zkoumáno, zda klienti okamžité platby znají a používají, a nakolik je tato služba pro ně důležitá.
Vedoucí práce: Michal Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses