Srovnání českého pojistného trhu s britským pojistným trhem - Karas, Marek (2024)
Předmětem bakalářské práce „Srovnání české pojistného trhu s britským pojistným trhem“ je zkoumání a teoretický opis pojistného trhu České republiky a pojistného trhu Spojeného království a jejich následné praktické srovnání za využití zejména ukazatelů úrovně pojistných trhů. Do své práce jsem si vybral britský pojistný trh, protože je dlouhodobým gigantem na světových finančních trzích a také kvůli legislativním změnám, týkajících se regulace a dohledu, kterými prošel po nedávném Brexitu. Český pojistný trh byl předepsanou součástí práce. Úvodem, v teoretické části autor obeznámí čtenáře s pojmem pojistný trh a budou popsána specifika jednotlivých pojistných trhů. Základem empirické části práce bude statistické srovnání a analýza českého a britského pojistného trhu. Závěrem bude provedeno zhodnocení analýzy domácího a zahraničního pojistného trhu.