Josef Pekař, ideolog kontrarevoluce - Pachta, Jan, 1906-1977 (V Praze : Socialistická akademie, 1948)
Kritická marxistická interpretace historika Josefa Pekaře a jeho historických a politických názorů, prezentovaná jako ideologie kontrarevoluce.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: Pekař, Josef, -- 1870-1937; historici; historiografie; interpretace dějin; politické ideologie; Česko; studie; historians; historiography; interpretation of history; political ideologies; Czechia; studies